Magie van Licht : 75 jaar hollandse aquarellistenkring, 1945-2020

Van 17 oktober 2020 tot en met 5 april 2021 (dit was 7 febr. 2021, maar de expositie is verlengd) is in Museum Henriette Polak te Zutphen de tentoonstelling Magie van Licht | 75 jaar Hollandse Aquarellistenkring te zien. Op deze tentoonstelling zijn NKvT-leden Theo de Feyter, Jaap Ploos van Amstel, Lau Heidendael en Annemieke Harkema vertegenwoordigd.

Dit jaar bestaat de Hollandse Aquarellistenkring (HAK) 75 jaar. Reden voor een feestelijke tentoonstelling in Museum Henriette Polak, die laat zien dat waterverfkunst springlevend is en een grote diversiteit kent in technieken, verschijningsvormen en onderwerpkeuzes.

De oprichters van de Hollandse Aquarellistenkring, waaronder Kees Verwey, Otto de Kat en Jan Wiegers, zijn allen vertegenwoordigd in de collectie van Museum Henriette Polak. Zij wilden de belangstelling voor de waterverfkunst aanwakkeren. Een streven dat gedeeld wordt door het museum dat regelmatig aandacht besteedt aan excellente aquarellisten. Voor Magie van licht is een keuze gemaakt uit het werk van alle 59 huidige leden van de Hollandse Aquarellistenkring, naast een keuze uit de eigen collectie van het museum.