Het Museum van Binnenuit

museum-van-binnenuit-vw

De publicatie ter gelegenheid van de tentoonstelling Museum van Binnenuit van 13 maart t/m 26 april 2015 in het Natuurmuseum Fryslãn te Leeuwarden.
Het boekje ‘Het Museum van Binnenuit’, in het Fries ‘It Museum fan Binnenύt’, is op 13 maart 2015 gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Het Museum van Binnenuit’.
Deze tentoonstelling is het resultaat van een samenwerkingsproject van het Natuurmuseum, de Nederlandse Kring van Tekenaars en Tresoar, Fries literair en historisch centrum. In dit project werkten elf leden van de Nederlandse Kring van Tekenaars en één gasttekenaar en twaalf Friese schrijvers en dichters samen. In september 2014 waren beide groepen als ‘artists in residence’ te gast in het Natuurmuseum om tekeningen en teksten te maken naar aanleiding van de collectie van het museum.
Het boekje geeft een overzicht van een deel van de tentoongestelde tekeningen en heeft een fraaie en bijzondere vormgeving. Het gedicht of proza met bijbehorende tekening staat zowel in een Fries gedeelte als in een Nederlands gedeelte. Ze zijn echter ook naast elkaar open te slaan.

binnenuit-open-vw

ISBN 978-90-8860-1156
Formaat 24 x 16 cm.
66 pagina’s.
24 afbeeldingen van tekeningen.
Prijs: € 5,00 exclusief verzendkosten, inclusief verzendkosten € 8,50

Het boek is te bestellen bij het secretariaat van de Nederlandse Kring van Tekenaars.
(zie Contact)