Werk twaalf Friese schrijvers gaat naar Kunstmaand Ameland

Literair werk dat gemaakt is bij tekeningen van de Nederlandse Kring van Tekenaars voor het project ‘Het Museum van Binnenuit’ in het Natuurmuseum Fryslân, wordt in november geëxposeerd tijdens de Kunstmaand Ameland.

​Twaalf Friese schrijvers zijn gekoppeld aan twaalf tekenaars en hebben met nieuwe ogen naar de collectie van Natuurmuseum Fryslân gekeken. Van het resultaat is behalve een expositie ook een boek uitgekomen met een selectie van de tekeningen en alle literaire bijdragen in het Fries en een Nederlandse vertaling. De literaire bijdragen zijn gemaakt door: Jetske Bilker, Edwin de Groot, Arjan Hut, Yva Hokwerda, Sytse Jansma, Elske Kampen, Bart Kingma, Anders Rozendal, Sipke de Schiffart, Albertina Soepboer, Hilda Talsma en Ale S. van Zandbergen.

Eén van de doelstellingen van Tresoar is om de Friese literatuur naar buiten te brengen, nieuwe podia en een platform te bieden. De expositie in het Natuurmuseum Fryslân loopt nog tot en met 26 april. De Kunstmaand Ameland is van 31 oktober tot en met 29 november 2015. Er worden tijdens Kunstmaand Ameland drie literaire avonden geprogrammeerd, met voordrachten, lezingen, muziek en kunst.
De expositie ‘It Museum fan Binnenút – Het Museum van Binnenuit’ werd vrijdag 13 maart in het Natuurmuseum Fryslân geopend. Haye Bijlstra maakte een filmimpressie van de opening. De opnamen geven een indruk van wat de expositie te bieden heeft.