Twee NKVT-leden exposeren met De Ploegh in Amersfoort

IS GETEKEND, DE PLOEGH

7 juni t/m 11 juli 2015

29 Ploeghkunstenaars laten in ‘IS GETEKEND, DE PLOEGH’ zien hoe zij met klassieke tekenmaterialen op papier werken. Tekenen ligt aan de basis van alle creativiteit, zowel in vormgeving en kunst als in de industrie. Tekenen daagt ook uit: een waarneming, sfeer of gemoedstoestand kan slechts worden gevangen in een veelvoud van lijnen. Want de maker kan zich niet verbergen achter ferme verfstreken of de trage opbouw van grafisch werk, het vergt ervaring en een vaste hand om die uitdaging aan te gaan.

Kunstenaars van Galerie de Ploegh laten in ‘IS GETEKEND, DE PLOEGH’ zien hoe zij met pen, potlood, krijt, houtskool en pastel omgaan. Hoe zij in staat zijn u, door middel van het werken met klassieke tekenmaterialen op papier, te verbazen en te ontroeren, en kijkplezier geven.

is-getekend-de-ploegh

FEESTELIJKE OPENING zondag 7 juni om 16.00 uur door Wilma Laarakker, beeldend kunstenaar en voorzitter van de Nederlandse Kring van Tekenaars.

DEELNEMENDE KUNSTENAARS Gerard Akerboom, Jaap Beets, Pieter Borstlap, Monika Buch, Frank Dekkers, Willemijn van Dorp, Willy van der Duyn, Bea Farenhorst, Gravislava, Annemieke Harkema, Jeroen Hermkens, Monica de Jong, Maarten van der Laag, Adri Langbroek, Frits Nolte, Erica van Seeters, Edith Sont, Cécile van Spronsen, Maartje Strik, Joke Struik, Ans Tellegen, Hannie Terpstra, Peter van Tilburg, José van Tubergen, Mark Thorn Leeson, Henk van der Ven, Marijke Vijfhuizen, Constance Visser, Rolf Weijburg

Galerie de Ploegh
Cultuurhuis bij De Flint
Coninckstraat 58 3811WK Amersfoort
info@nulldeploegh.nl
(033) 475 0770
www.deploegh.nl

woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, zaterdag 11.00 – 16.00 uur