Project Tresoar en NKvT

“Het Museum van Binnenuit” ofwel “It Museum fan Binnenût”

Van 16 t/m 21 september 2014 tekenen leden van de NKvT in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden. Een zelfde aantal dichters van het Fries Historisch Letterkundig Centrum “Tresoar” zal daar de tekenaars ontmoeten. De bedoeling is dat er een samenwerking ontstaat van dichter-tekenaar, en dat gedicht en tekening op elkaar zijn afgestemd. In maart-april 2015 zal het resultaat worden geexposeerd in het museum en gepubliceerd in het tijdschrift van Tresoar.

Het project “Het Museum van Binnenuit” van 16 t/m 21 september 2014 was een groot succes. De tekenaars van de NKvT Francisca Tollenaar, Godelieve Smulders, Annemieke Harkema, Wilma Laarakker, Janneke Tangelder, Danielle Vidal, Ingeborg Oderwald, Edith Sont, Hanneke Franken, Mia Westerhof, Jan van Spronsen en gasttekenaar Nora Hooijer hebben hard gewerkt met als resultaat een rijke oogst aan schetsen, die veelal in het atelier nog verder zullen worden uitgewerkt.

Dat belooft veel voor de expositie van de uiteindelijke tekeningen en bijbehorende proza en poëzie in het Natuurmuseum Fryslan in het voorjaar van 2015.

Onderstaande door Date van Utteren gemaakte foto’s geven een impressie van de tekenaars aan het werk en/of in gesprek met zijn of haar schrijver/dichter.

[Klik voor groot]