Expositie Ingeborg Oderwald Nationale Opera & Ballet

expositie_ingeborg

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Lunchconcerten, zal onze ‘artist in residence’, Ingeborg Oderwald vanaf dinsdag 20 januari t/m de hele maand februari, enkele van de tekeningen exposeren die zij de afgelopen jaren tijdens deze Lunchconcerten heeft gemaakt.

Telkens na afloop van het Lunchconcert zal de expositie te bezoeken zijn.

De Amstelveense kunstenares Ingeborg Oderwald werkt met verschillende technieken en hanteert binnen deze technieken diverse stijlen.

Deze verschillende technieken en werkwijzen gebruikt ze door elkaar. Zo schildert ze bijvoorbeeld de ene dag, tekent een volgende dag musici, model of dieren in de dierentuin en werkt dan weer door aan het ontwerp van een nieuwe ets. Door deze afwisseling in zowel techniek als werkwijze, nu eens zwart/wit dan weer kleur, nu eens spontaan en direct dan weer nadenkend en zoekend, schept ze voor zich zelf afstand tot de werken in wording, zodat ze er een frisse kijk op houdt.

Ingeborg volgde lessen aan de Rietveldacademie en haar werk is onder andere opgenomen in de collecties van het Rijk, het Stedelijk Museum, provincies, Gemeente Archief Amsterdam, bedrijfsleven en particulieren.

www.ingeborgoderwald.nl

Bovenstaande tekening: Jeanneke van Buul, Marieke Reuten en Peter Nilsson achter de vleugel tijdens het concert van 14 februari 2012
Tekening in de collectie van het Gemeente Archief Amsterdam

LUNCHCONCERTEN NATIONALE OPERA & BALLET
Waterlooplein 22, 1011 PG Amsterdam, Netherlands

De tentoonstelling wordt geopend aansluitend aan het lunchconcert van 20 januari en is verder vrij toegankelijk na de lunchconcerten op dinsdag 3, 10, 17 en 24 februari (op 27 januari is er geen lunchconcert).